sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kusiaiset

Kun yhdestä ongelmasta selviää, on seuraavat edessä. Heikosti kituutteleva pesä jonne annoin yhden sikiökakun ei viime tarkistuksessa näyttänyt alkaneen munimaan vaikka siellä emo näyttää juoksentelevan. Siirsin kakuston Ruotsalaiseen kuuden kakun styröx pesään missä lämpötalous pitäisi olla erityisen hyvä.
No jostain kumman syystä muurahaiset on tykästyneet tähän jo muutenkin heikkoon pesään. Kurssilla meille opetettiin yksinkertainen konsti muurahaisten torjuntaan, muovikalvon pala pesän ja jalusan välissä. Torjunnan pitäisi perustua siihen että kusiainen ei selviä muovin alta reunan ohi muovin yläpuolelle. En ole ihan vakuuttunut muovinpalan toimivuudesta, kuten kuvasta näkyy :o(. Myrkkyä ei voi käyttää kun sen jaloissaan kuskaisivat hunajan sekaan. Rasvan/ vaseliinin levittely muovin reunaan sen alapuolelle pitäisi auttaa. Tarttee keksiä jottain?

Muissa pesissä on lihapesän kehitys alkanut vaihtelevasti. Jonkinverran olen talviruokaa pesistä poistanut munintatilan lisäämiseksi. Pari pesää kasvaa siihen malliin että seuraavalla pesäkäynnillä tarttee lisätä jo uusi pesälaatikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti