maanantai 18. toukokuuta 2015

Lisää haasteita

No jopas tämä vastustaa.
Muurahaisten riivaama ja munimaton pesä on nyt yhdistetty "Marjukan" pesään.
Toinen sikiöimätön pesä löytyi Haukiputaan tarhalta. Pesässä on aika paljon porukkaa, muttei enää uutta munintaa vain muutamia peittosikiöitä jäljellä. Toukallinen emokennokin sieltä löytyi ja kokemattomuuttani sen tuhosin parveilun estotoimena, kun en ollut koko pesää tarkistanut enkä emottomuutta siinä vaiheessa vielä ollut havainnut. Toukka-asteen sikiöintiä ei pesässä enää mahtanut olla, joten uutta emoa he eivät taida saada enää virheeni vuoksi kasvatettua.
Ymmärtääkseni pesän pelastamiseksi on kuitenkin vielä muutama vaihtoehtoa; 1) Ulkomailta hankittu tuontiemo, kun kotimaisia ei ole tässä vaiheessa kesää vielä saatavilla 2) Yhdistää toisen pesän kanssa 3) Siirtää avosikiöitä/ munia sisältävä sikiökakku viereisestä pesästä jolloin saavat kasvatettua uuden emon.
Seuraampa viikon tilannetta, jos siellä kuitenki olisi jossain piilossa peittämätön sikiö, josta hätäkennossa itselleen emon kasvattavat.
Muuten on homma hanskassa, yhdelle pesälle annoin lisätilaksi uuden pesälaatikollisen viimevuotisia lingottuja kehiä. Ilma on kylmä ja ruokintaa joutuu sen vuoksi jatkamaan. Lämpöjen takaamiseksi lentoaukot pitää myös pitää pienenä.
Mielenkiintoista puuhaa, ei niin heleppoa kuin aluksi oletti :o).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti