sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Uusia emoja ja jaokkeiden tekoa

Kuninkaallinen kirjelähetys toi kuusi uutta Kuningatarta. Näillä tehdään uusia mehiläisyhdyskuntia, joista sitten mahdollisesti saadaan vuoden päästä uutta hunajaa. Toki nämä ehtii sitä ennen syömään 150 kg talviruokintasokeria, niille tarvitsee tehdä parit punkintorjunnat ja vahtia ja kytätä ettei muurahaiset, talitintit, karhut ja hiiret niitä syö.





Emon antamisessa on hyvä käyttää deodoranttia, jolla peitetään eri pesistä otettujen sikiökakkujen ominaishajua ja yritetään välttää se, että mehiläiset uuden emon tappaisi. Deodorantti konsti on peräisin sikalasta jossa eri emakoiden porsaiden haju peitetään deodorantilla, jottei toisen emakon imetykseen laitettaessa emakko tapa toisen emakon porsasta. 





Mehiläisemo vapautuu tuolta keltasesta emohäkistä pikkuhiljaa kun mehiläiset emohäkin päässä olevan sokeritahnan syövät. Siinäpä heillä on hyvää aikaa tutustua toisiinsa ja hajuihinsa. Uudet Kuningattaret/ emot nimettiin Hennan/ Hannan nimipäivän mukaan seuraavasti; Henna, Tessa, Anne, Minna, Piritta ja Hanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti