maanantai 27. huhtikuuta 2015

Perusteellinen tarkistus ja pesän siirtoja


Sunnuntaina oli Oulunsalossa toistakymmentä astetta lämmintä ja hyvät olosuhteet pesien perusteellisempaan tarkisteluun.



Kahdessa hieman viileämmässä kohtaa pihaa olevassa pesässä ei juurikaan munintaa vielä ollut mutta emot löytyi molemmista.
Kaksi pesää jotka kasvatti viimekesänä itse emonsa olivat lämpimämmässä paikassa ja munineet parhaiten, toukkia ja peittosikiöitä löytyi runsaasti. Emoja en nähnyt, mutta muninnasta päätellen kaikki oli kunnossa.
Yksi pesä oli hukannut vihreällä merkityn ostoemon jonnekkin ja olivat tehneet hiljaisen emon vaihdon viime syksynä, koska pesässä näytti hääräävän merkkaamaton emo. Munintaa oli hyvin, niin samapa tuo :o)
Emon vaihdon syynä voi olla se että pesä hyljeksi viime syksynä uutta osto emoa ja ovat sen surmanneet, emo on litistynyt hoitohommissa hengiltä tai emo on kuollut varroapunkien torjuntakäsittelyn yhteydessä.

Kuolemaa tekevä pesä sinnittelee vielä hengissä. Sieltä löytyi hengissä oleva emo, niin ajattelin heitä vähän jeesailla ja siirsin yhden peittosikiökakun mehiläisineen "Marjukan" pesästä (5) sinne muhimaan. Pesä joko vahvistuu tai sitten tuo sikiökakkukin menetetään.

Sunnuntai ehtoolla lennon rauhoituttua lähdimmä n. 40 000 kyytiläisen kanssa muuttomatkalle Haukiputaalle.

Hoksasin että verkkopohja toimi loistavana tuuletusverkkona/ kantena pesiä siirrettäessä. Olivat erittäin rauhallisia, lavalla ei ollut mitään älämölöä.


Siihen kun kaiken tarpeellisen matkaan pakkasi, niin täysi kuormahan siitä tuli


Nyt vaan odotellaan lämmintä Toukokuuta. Toukokuu on hunajasadon kannalta yksi tärkeimmistä kuukausista koska silloin munitaan hunajaa keräävä mehiläissukupolvi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti