sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Vuoden 2015 ensimmäinen mehiläisenpistos

Viikonloppuna oli lämmintä säätä ja ajattelin Oulunsalon pesät avata. Aloitin homman hakemalla apteekista uuden adrenaliinikynän, Epipenin. Se on ihan viisasta olla ensiavuksi jos mehiläisten pistoja tulee paljon, vaaralliselle alueelle esim. kaulaan tai pistoksesta tulee voimakas allerginen reaktio eli anafylaktinen reaktio, pahimmillaan shokki.
Vaihdoin jokaiseen pesään siitepölykakkuja 1- 2 kpl ja tasasin ruokavarantoja eri pesien kesken. Kuolemaa tekevä "Auroora" Kuningattaren pesä nro. 6 näyttääpi sekin vielä hengissä sinnittelevän. Kutistin pesän viidelle kakulle jotta saavat lämpötaloutta paremmin ylläpidettyä. Tuo pesä on kyllä kiikun kaakun että toipuuko vaiko ei. Seuraamme tilannetta. Heikon pesän voisi periaatteessa yhdistää voimakkaampaan pesään, mutta olen tässä yhdistämistä mietiskellyt että jos pesän heikkouden taustalla on jokin tauti, niin se on parempi kun tuo yksi pesä kuolee kuin että tauti yhdistettäessä leviäisi toiseenkin pesään.
Jossain työn tiimellyksessä siinä sitten litistyi yksi mehiläinen sormen ja kehän välissä ja hän  hädissään tuikkasi piikillä sormikkaan läpi keskisormeen. Sormi on aika makiasti turvoksissa. Eiköhän se siitä parissa päivässä tokene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti